90 jaar Motorola: de viering van een historisch merk

90 jaar Motorola: de viering van een historisch merk

Op deze dag in 1928 richtten de broers Paul en Joseph Galvin het bedrijf Galvin Manufacturing Corporation op - nu bekend als Motorola - met slechts één product en vijf werknemers. Vandaag vieren we #90yearsmotorola en de manier waarop Motorola de technologische industrie heeft getransformeerd.

Motorola´s allereerste product werd in 1928 ontworpen om de levensduur van de batterij aan te pakken. Een uitdaging die vandaag de dag nog steeds van belang is, maar tevens een uitdaging waar Motorola aan blijft werken middels innovatie en technologische evolutie. De Manufacturing battery eliminator van Galvin Manufacturing maakte gebruik van op batterijen werkende radio's om op huishoudelijke elektriciteit te werken. Motorola´s nieuwste product, de 5G moto modTM, geeft antwoord op de behoefte aan snelheid. Trouw aan het DNA is Motorola nooit gestopt met luisteren naar wat het belangrijkst is voor hun klanten.

In 1943 werd de eerste draagbare FM two-way radio ter wereld geproduceerd, die communicatie mogelijk maakte van de eerste maanlanding naar de aarde. De iconische RAZR V3 veranderde het ontwerp van de mobiele telefoon en was het eerste apparaat dat ook dienst deed als een modeaccessoire. Of de moto modTM-technologie waardoor je telefoon een boombox, een instant fotoprinter, een gamepad of een 360° camera wordt. Motorola is altijd gericht geweest op mensen. De producten van Motorola zijn ontwikkeld om het leven van hun klanten te verbeteren en als bedrijf begrijpen ze dat zij de kern vormen van hun succes. Motorola heeft een traditie van langlopend en toegewijd leiderschap, met Galvin Manufacturing oprichter Paul Galvin die al 28 jaar de president is van het bedrijf, en Sergio Buniac, die in 1996 voor het eerst bij Motorola begon in marketing en sales voor mobiele telefoons.

 In de loop der jaren heeft Motorola heel wat verbazingwekkende momenten in de geschiedenis beleefd. 90 jaar later, van autotelefoons tot smartphones, zijn ze trouw gebleven aan hun doel om barrières in innovatie te doorbreken en de beste technologie toegankelijk te maken voor alle gebruikers in de meest eenvoudige vorm. Motorola kijkt er naar uit om de reis van successen, mijlpalen, interessante feiten en quizzen in de komende 90 dagen te delen via https://twitter.com/Moto. We vragen je om vandaag #90yearsmotorola te vieren en we geven je nog een laatste boodschap: the best is yet to come.

Meer informatie vind je op de blog.

Over Motorola

Motorola Mobility LLC werd in 2015 overgenomen door Lenovo Group Holdings.  Motorola Mobility is een 100% dochteronderneming van Lenovo en is verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van alle mobiele telefoons van het merk Moto en Motorola.    

Contacteer ons
Claudia Petré Account Manager, youEngine
Claudia Petré Account Manager, youEngine
Over Lenovo

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een onderneming uit de Fortune Global 500-ranglijst met een kapitaal van 45 miljard USD en een wereldleider die Intelligente Transformatie stimuleert aan de hand van slimme toestellen en infrastructuur met als doel de best mogelijke gebruikerservaring te creëren. Lenovo maakt een van de ruimste gamma's geconnecteerde producten ter wereld met onder meer smartphones (Motorola), tablets, pc's (Thinkpad, Yoga, Lenovo Legion) en workstations, AR/VR-toestellen en smart home/office-oplossingen. De datacenteroplossingen van Lenovo (ThinkSystem, ThinkAgile) leveren de capaciteit en het rekenvermogen voor de verbindingen die de zakenwereld en maatschappij transformeren.  Lenovo wil ieders eigenheid stimuleren en bouwen aan een slimmere toekomst waarin iedereen zich goed voelt.  Volg ons op LinkedInFacebookTwitterInstagramWeibo, lees onze laatste nieuwtjes op onze Storyhub, of bezoek ons op http://www. lenovo.com/