Het merk Jeep® lanceert innovatieve klantervaring met gloednieuwe Jeep Compass

Het merk Jeep® lanceert innovatieve klantervaring met gloednieuwe Jeep Compass

Donderdag 30 maart 2017

  • De 'Jeep® Compass Visualiser' biedt klanten de mogelijkheid om rond de gloednieuwe Compass te wandelen en hem te ontdekken voordat hij fysiek in de showrooms komt

  • De eenvoudig te gebruiken applicatie is gebaseerd op Tango, Googles augmented reality-technologie voor smartphones. De app werd ontwikkeld in samenwerking met Accenture en is geoptimaliseerd voor de Lenovo Phab 2 Pro, het eerste consumententoestel met Tango-ondersteuning

  • Innovatieve klantervaring komt vandaag naar dealers in België en zal in de loop van de volgende maanden in het hele gebied geïmplementeerd worden

 

Het merk Jeep® introduceert een innovatieve klantervaring bij zijn dealers: vanaf vandaag kunnen klanten in België rond de gloednieuwe Jeep Compass wandelen en de binnenkant ervan bekijken voordat hij fysiek beschikbaar zal zijn in de showroom, en dat dankzij een augmented reality-ervaring.

De Jeep Compass Visualiser is een innovatieve en eenvoudig te gebruiken applicatie die klanten een virtuele versie van de auto laat zien met zijn werkelijke afmetingen. Op die manier kunnen ze het nieuwe model op interactieve wijze ontdekken voordat het fysiek in de showroom van de dealer komt.

De applicatie werd gezamenlijk ontwikkeld met Accenture en zijn bureau voor klantervaring, Accenture Interactive, en is gebaseerd op Tango – Googles augmented reality-technologie voor smartphones. Die technologie stelt mobiele apparaten in staat om doorheen de fysieke wereld te navigeren op een gelijkaardige manier als wij mensen. Bovendien is hij geoptimaliseerd voor de Lenovo Phab 2 Pro smartphone, het eerste consumentenapparaat met Tango-ondersteuning ter wereld.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en Accenture toonden een prototype van deze applicatie op het Mobile World Congress in Barcelona in februari 2016.Daarbij lieten ze een eerste glimp zien van de manier waarop augmented reality de aankoopervaring van de klant radicaal kan veranderen, doordat hij op interactieve wijze een virtuele versie op werkelijke grootte kan bekijken van de auto die hij overweegt te kopen.

De Jeep Compass Visualiser is nu beschikbaar in Jeep-showrooms in geselecteerde markten (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland) en zal tegen het einde van de zomer beschikbaar zijn bij de meeste dealers in Europa.

Hoe werkt het?

De Jeep Compass Visualiser biedt kopers de mogelijkheid om via een toestel met Tango-ondersteuning een auto op werkelijke grootte te bekijken en te configureren, errond te wandelen en een kijkje in het interieur te nemen. Koetswerkkleuren en velgopties kunnen geselecteerd en gewisseld worden. Deuren kunnen geopend worden om een realistisch en gedetailleerd interieur te bekijken, waarvan de bekleding gewijzigd kan worden door op het scherm van het toestel te klikken. Terwijl de auto wordt bekeken op het scherm, beweegt de virtuele auto naargelang de bewegingen van de gebruiker.

Klanten die een bezoek brengen aan de Jeep-dealer kunnen hun favoriete interieurconfiguratie voor de Jeep Compass selecteren uit twee interieurkleuren – Urbex of Ski Grey – en materialen – volledig leder of stof. De selecties verschijnen in de augmented reality-applicatie, waardoor bestuurders hun keuze in 3D te zien krijgen, hoewel het voertuig niet fysiek aanwezig is.

De betrokken partners: Google, Accenture en Lenovo

Om deze applicatie te ontwikkelen werkte Jeep samen met Google, Accenture en Lenovo. Elk van hen leverde zijn unieke bijdrage tot de creatie van een uniek instrument dat in staat is om de manier waarop klanten een nieuw product ervaren te veranderen De klant staat centraal bij deze samenwerking.

Tango gebruikt computervisie om het mobiele toestel in staat te stellenzijn positie binnen de omgeving te detecteren en overbrugt de kloof tussen de digitale 2D-wereld en de fysieke 3D-wereld. Hierdoor kan het mobiele toestel de 360°-omgeving weergeven en kan het door de fysieke wereld navigeren op een gelijkaardige manier als mensen.

Voortbouwend op zijn ervaring met Accenture Interactive en zijn team voor digitale innovatie met de Tango-technologie, leidde Accenture het design van deze innovatieve oplossing die het beslissingsproces bij de aankoop van een auto radicaal wijzigt. De app gebruikt de geïntegreerde sensortechnologie en de mogelijkheden van Tango voor motion tracking, area learning en diepteperceptie om interactie mogelijk te maken. Zodra de app geïnstalleerd is, is geen GPS- of internetaansluiting nodig, waardoor de locatiemogelijkheden met deze technologie zo goed als onbeperkt zijn. De app maakt een verbeterde gebruikerservaring mogelijk die specifiek afgestemd is op augmented reality.

Lenovo ontwikkelde de Phab2 Pro – 's werelds eerste smartphone met Tango-ondersteuning – om de Tango-technologie onder te brengen in een consumententoestel en augmented reality voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Het 6"-scherm van de Phab 2 Pro met haarscherpe QHD-resolutie is voorzien van een venster waarin klanten de auto kunnen ervaren in zijn levensechte virtuele dimensies.

Gloednieuwe Jeep Compass

Later deze zomer, wanneer de gloednieuwe Compass in heel Europa in de Jeep-showrooms verschijnt, kunnen klanten het volledige Compass-gamma ontdekken, met vier verschillende configuraties – Sport, Longitude, Limited en Trailhawk – en elk met een specifieke content en een specifieke aandrijflijn.

De gloednieuwe Compass vormt een cruciale aanvulling van het Jeep-gamma en biedt klanten een milieuvriendelijke technologie en een brede waaier aan bestuurdersassistentiesystemen, in combinatie met de legendarische offroad-capaciteiten van Jeep, in een opvallend, eigentijds design.

Over Jeep

Met een legendarisch erfgoed van meer dan 75 jaar is Jeep de authentieke SUV met toonaangevende capaciteiten, vakmanschap en veelzijdigheid voor mensen die dromen van uitzonderlijke reizen. Het merk Jeep is een open uitnodiging om volop te genieten van het leven dankzij een volledig gamma auto’s die eigenaars het gevoel geven dat ze elke rit met vertrouwen kunnen aanvatten. Het Jeep gamma in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bestaat uit de Cherokee, Grand Cherokee, Renegade, Wrangler, Wrangler Unlimited en – vanaf volgende zomer – Compass. Om in dit gebied aan de vraag te voldoen zijn alle Jeep-modellen er verkrijgbaar met het stuur aan de linkerkant of aan de rechterkant, en met zowel benzine- als dieselmotoren.

Over Accenture

Accenture is een toonaangevend professioneel dienstverleningsbedrijf dat een breed scala aan diensten en oplossingen aanbiedt op het vlak van strategie, consultancy, digitale systemen, technologie en bedrijfsvoering. Door ongeëvenaarde ervaring te combineren met gespecialiseerde kennis in meer dan 40 industrieën en alle bedrijfsfuncties – ondersteund door 's werelds grootste leveringsnetwerk – is Accenture actief op het kruispunt van business en technologie, om klanten te helpen hun prestaties te verbeteren en duurzame waarde te creëren voor hun stakeholders. Met meer dan 394.000 mensen die klanten van dienst zijn in meer dan 120 landen stimuleert Accenture innovatie om de manier waarop de wereld werkt en leeft te verbeteren. Bezoek ons op www.accenture.com.