Lenovo boekt sterke resultaten in het vierde kwartaal en in het financiële boekjaar 2017/2018

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) maakt vandaag de resultaten bekend van haar vierde financiële kwartaal en fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2018. De omzet van het vierde kwartaal komt uit op $10,6 miljard; een stijging van 11% jaar-op-jaar. Daarmee is dit de eerste double-digit groei in 10 kwartalen. Dit vierde kwartaal steeg het inkomen voor belastingen met 143% ten opzichte van een jaar geleden naar $37 miljoen.

Voor het volledige fiscale jaar komt de omzet uit op meer dan $45,3 miljard, een stijging van 5% jaar-op-jaar.

Lenovo blijft inzetten op de transformatie van PC hardware-organisatie naar een innovator in onder andere smart devices, datacenters, Internet of Things en Artificial Intelligence. Met de bekendmaking van de kwartaal- en jaarcijfers werd bovendien bekend dat Lenovo de Personal Computer and Smart Devices Group (PCSD) en Mobile Business Group (MBG) samenvoegt tot de Intelligent Devices Group (IDG).

Meer informatie kunt u vinden in het Engelstalige persbericht.

 

 

Magali Dierckx

Account Manager, youEngine

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-bedrijf met een omzet van 60 miljard US dollar dat klanten in 180 markten over de hele wereld bedient. Gefocust op een gedurfde visie om Smarter Technology For All te leveren, ontwikkelen we baanbrekende technologieën die elke dag miljoenen klanten in staat stellen (via apparaten en infrastructuur, oplossingen, diensten en software) om samen een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving voor iedereen, overal te creëren. Ga voor meer informatie naar https://www.lenovo.com, en lees het laatste nieuws via onze StoryHub.