LENOVO GROEP: RESULTATEN TWEEDE KWARTAAL 2023/24

Lenovo ziet tekenen van herstel in de hele technologiesector - levert kwartaal-op-kwartaal prestatieverbeteringen en versnelt verder leiderschap op het gebied van AI

Lenovo Group Limited (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), samen met zijn dochterondernemingen ("de Groep"), kondigde vandaag de resultaten van het tweede kwartaal aan met een omzet van de Groep van US$14,4 miljard en een nettoresultaat van US$273 miljoen op basis van niet-Hong Kong Financial Reporting Standards (HKFRS)[1]. De brutowinstmarge verbeterde jaar-op-jaar tot 17,5%, een recordhoogte voor een tweede kwartaal. De gediversifieerde groeimotoren van de Groep bleven sterke prestaties leveren, waarbij de omzet van de niet-PC-activiteiten goed was voor 40% van de omzet van de Groep, een stijging van drie punten op jaarbasis.

De Groep ziet duidelijke tekenen van herstel in de hele technologiesector en noemt de sterke uitvoering van zijn strategie, operationele uitmuntendheid en voortdurende investeringen in innovatie als de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan de prestatieverbeteringen van kwartaal op kwartaal. In de toekomst zal Lenovo verder gebruikmaken van de kansen die AI biedt, waar het bedrijf een unieke positie heeft om te slagen gezien zijn hybride AI-model, pocket-to-cloud portfolio, sterke ecosysteem en partnerschappen, en groeiende portfolio van AI-technologieën en -mogelijkheden. De voortdurende investeringen in innovatie en in het bijzonder in AI zullen Lenovo's vermogen om de exponentiële groei van AI te benutten verder versterken en duurzame groei en winstgevendheid voor het bedrijf stimuleren. De Groep heeft er alle vertrouwen in dat het zeer binnenkort de jaar-op-jaar groei kan hervatten.

Financial Highlights:

 

Q2 FY 23/24

US$ millions

Q2 FY 22/23

US$ millions

Change

 

Group Revenue

14,410

17,090

(16%)

Pre-tax income

358

710

(50%)

Net Income (profit attributable to equity holders)

249

541

(54%)

Net Income (profit attributable to equity holders – non-HKFRS) [1]

273

591

(54%)

 

 

 

 

 

Basic earnings per share (US cents)

2.09

4.54

(2.45)

De Raad van Bestuur van Lenovo heeft een interim-dividend van 8,0 HK cent per aandeel aangekondigd.

Chairman and CEO quote – Yuanqing Yang:

"Afgelopen kwartaal zagen we, ondanks macro-uitdagingen, duidelijke tekenen van herstel in de hele technologiesector. Dankzij onze sterke uitvoering, operationele uitmuntendheid en voortdurende investeringen in innovatie hebben we opeenvolgende kwartaal-op-kwartaal prestatieverbeteringen geleverd, wat duidt op een bemoedigend traject naar herstel. Met de voortdurende uitvoering van onze intelligente transformatiestrategie en met ons AI-ecosysteem en partnerschap verder versterkt, zullen we onze full-stack AI-mogelijkheden van pocket tot cloud inzetten om hybride AI-toepassingen voor elke onderneming en elk individu mogelijk te maken, wat uiteindelijk duurzame groei voor ons bedrijf zal opleveren."

Versneld leiderschap in AI

AI is niet nieuw voor Lenovo en is al lange tijd een focus van zijn digitale en intelligente transformatiestrategie. Het bedrijf schetste zijn visie op 'AI voor iedereen' tijdens zijn jaarlijkse Tech World innovatie-evenement in oktober, waarbij het zich met name richtte op zijn model voor hybride AI waarbij publieke, private en persoonlijke basismodellen naast elkaar bestaan om AI voor iedereen mogelijk te maken, met respect voor veiligheid en privacy. Lenovo's visie omvatte een rijk portfolio aan slimme apparaten, waaronder pc's, smartphones en tablets die geschikt zijn voor AI, evenals infrastructuur, oplossingen en diensten die klaar zijn voor AI en geoptimaliseerd zijn voor AI. Lenovo bevindt zich in een unieke positie om de exponentiële groei van AI te benutten, gezien zijn pocket-to-cloud portfolio, sterke ecosysteem en partnerschappen (waaronder een uitbreiding van het partnerschap met NVIDIA) en groeiende portfolio van AI-technologieën en -mogelijkheden.

Yuanqing Yang, voorzitter en CEO van Lenovo, werd op Tech World vergezeld door leiders van Lenovo's wereldwijde partners, waaronder Jensen Huang, oprichter, president en CEO van NVIDIA; Dr. Lisa Su, voorzitter en CEO van AMD, en Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Formule 1®. De voorzitter en CEO van Microsoft, Satya Nadella, de CEO en president van Qualcomm, Cristiano Amon, en de CEO van Intel, Pat Gelsinger, namen via een videoverbinding deel aan Tech World.

Zoals vorig kwartaal werd aangekondigd, investeert Lenovo nog eens 1 miljard dollar in AI-gedreven innovatie die er niet alleen voor zal zorgen dat het zijn visie op 'AI for All' kan realiseren, maar ook dat het duurzame groei voor het hele bedrijf kan stimuleren.

Oplossingen- en Dienstengroep (SSG): Recordomzet en bedrijfswinst, accumuleren AI-oplossingen en -diensten

Resultaten Q2 FY23/24:

  • SSG brak records in het tweede kwartaal voor zowel omzet als winst, met een omzet van US$1,9 miljard en een operationele marge van 20%.
  • Ondersteunende diensten en software vormden de belangrijkste winstmotor voor de SSG-groep.
  • Managed services en project- en solutions services breidden zich verder uit in het tweede kwartaal en zijn nu samen goed voor 56% van de omzet van SSG, een stijging van drie punten op jaarbasis.

Kansen en duurzame groei:

  • SSG heeft een sterk momentum voor zijn heldenaanbiedingen, waaronder Digital Workplaces Solutions (DWS), Hybrid Cloud en duurzaamheidsoplossingen en -diensten.
  • SSG heeft zijn heldenaanbod gericht op het ondersteunen van specifieke verticale industrieën met slimme oplossingen en diensten, waarmee het baanbrekende klantendeals heeft binnengehaald in meerdere markten.
  • Lenovo's nieuwe hybride AI Professional Services Practice stelt bedrijven ook in staat om hybride infrastructuur en AI te gebruiken om hun bedrijf te transformeren.

Infrastructure Solutions Group (ISG): Tegenwind in de markt aanpakken, hybride AI-infrastructuur bouwen

Q2 FY23/24 prestaties:

  • De inkomsten van ISG daalden jaar-op-jaar tot US$ 2 miljard, een onvermijdelijke impact van bredere macro-economische tegenwind in de sector, economische vertraging en platformmigratie.
  • ISG leverde sterke prestaties op het gebied van opslag, software en diensten en zorgde voor groei in High Performance Computing (HPC) en Edge.
  • De opslagactiviteiten bereikten een recordomzet, waardoor Lenovo de op twee na grootste opslagleverancier ter wereld is geworden.

Kansen en duurzame groei:

  • Naarmate hybride AI zich verder ontwikkelt, zal het de toekomstige groei en diversificatie van de wereldwijde ICT-infrastructuurmarkt stimuleren, waarop Lenovo goed gepositioneerd is gezien zijn rijke portfolio van infrastructuurproducten en -oplossingen.
  • ISG zal doorgaan met het versterken van het concurrentievermogen en de operationele uitmuntendheid van zijn portfolio en heeft er alle vertrouwen in dat de groei en winstgevendheid zo snel mogelijk zullen worden hervat.

Intelligent Devices Group (IDG): Marktleiderschap verstevigen, kansen voor AI-apparaten benutten

Prestaties 2e kwartaal FY23/24:

  • IDG behield zijn wereldwijde nummer 1 positie in het tweede kwartaal voor zowel PC verschepingen als activeringen, ondanks de uitdagingen van de markt.
  • De omzet daalde jaar-op-jaar naar US$11,5 miljard, maar de winstgevendheid bleef goed met een toonaangevende operationele marge van 7,4%.
  • De smartphonemarkt groeide op jaarbasis met dubbele cijfers, hoewel de markt over het geheel genomen vlak was. Het bedrijf verbeterde zijn algehele concurrentiepositie van producten en optimaliseerde zijn portfolio met een hogere mix van premiumproducten, met een recordhoogte van de mix van premiumproducten dankzij de verkoop van Razr.

Kansen en duurzame groei:

  • In de toekomst zal IDG volledig gebruikmaken van generatieve AI om de lancering van de volgende generatie AI-apparaten te versnellen, waaronder de lancering van een AI-pc volgend jaar.
  • Lenovo zal verder investeren in technologische innovatie voor groei en concurrentievermogen op de lange termijn.

ESG-highlights

  • Lenovo is het afgelopen kwartaal erkend voor verschillende ESG-prestaties, waaronder:
  • Opname in de 2023 Hang Seng Corporate Sustainability Index, waar het de sterkste score in de IT-industrie behaalde voor milieu- en sociale prestaties.
  • De Groep kreeg ook de 'Champion' status in de Canalys Global Sustainability Ecosystems Leadership matrix.
  • De Groep werd benoemd tot EPEAT Climate Champion, met meer dan 400 geregistreerde producten als onderdeel van de eerste EPEAT Climate+ productenlijst. EPEAT is het belangrijkste wereldwijde ecolabel voor elektronica- en technologieproducten.
  • In september sloot Lenovo zich aan bij het Global Compact Forward Faster-initiatief van de VN om de actie van de privésector voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN te versnellen en zo de agenda voor 2030 te halen.

[1] non-HKFRS measure was adjusted by excluding net fair value changes on financial assets at fair value through profit or loss, amortization of intangible assets resulting from mergers and acquisitions, mergers and acquisitions related charges; and the corresponding income tax effects, if any.

About Lenovo

Lenovo is a US$62 billion revenue global technology powerhouse, ranked #217 in the Fortune Global 500, employing 77,000 people around the world, and serving millions of customers every day in 180 markets. Focused on a bold vision to deliver smarter technology for all, Lenovo has built on its success as the world’s largest PC company by further expanding into growth areas that fuel the advancement of ‘New IT’ technologies (client, edge, cloud, network, and intelligence) including server, storage, mobile, software, solutions, and services. This transformation together with Lenovo’s world-changing innovation is building a more inclusive, trustworthy, and smarter future for everyone, everywhere. Lenovo is listed on the stock exchange of Hong Kong under Lenovo Group Limited (HKSE: 992)(ADR: LNVGY). To find out more visit https://www.lenovo.com, and read about the latest news via our StoryHub.

 

 

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-bedrijf met een omzet van 60 miljard US dollar dat klanten in 180 markten over de hele wereld bedient. Gefocust op een gedurfde visie om Smarter Technology For All te leveren, ontwikkelen we baanbrekende technologieën die elke dag miljoenen klanten in staat stellen (via apparaten en infrastructuur, oplossingen, diensten en software) om samen een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving voor iedereen, overal te creëren. Ga voor meer informatie naar https://www.lenovo.com, en lees het laatste nieuws via onze StoryHub.